2021 is hét duurzame horeca tijdperk

 We moesten er dan wel zes maanden op wachten, maar vorige week zijn de terrassen in Nederland weer (gedeeltelijk) open gegaan. Eindelijk mogen we weer in de buitenlucht genieten van een kop koffie, een biertje of een lekkere cocktail op ons favoriete terras. Een grote opluchting voor de horeca, die tegelijkertijd gepaard gaat met vele vragen en zorgen. Een crisis zoals deze zet namelijk grote thema’s op zijn kop, ondernemers vragen zich af: hoe zorg je voor een toekomstbestendige onderneming?

 

Tijd voor verandering
De corona-crisis raakt ons allemaal. Grote kans dat je werk als ondernemer er ineens heel anders uitziet dan voorheen, al helemaal als je werkzaam bent in de horecabranche. Dat geeft stof tot denken, want hoe zorg je ervoor dat je onderneming toekomstbestendig is, ook na de corona-crisis? Steeds meer ondernemers vinden het antwoord in duurzaamheid. Uit een groot onderzoek van MVO Nederland blijkt dat 80 procent van de bedrijven juist nu kansen ziet om duurzaam te ondernemen.  In het onderzoek geven bedrijven bijvoorbeeld aan dat ‘het nieuwe normaal een duurzaam normaal moet worden’, en daar sluiten wij van BioFase ons volledig bij aan: het is tijd voor verandering. 

 

Duurzaamheid in de horeca
Van alle branches in Nederland, lijkt het erop dat de horeca het duurzame voortouw neemt. Zij zien meer dan ooit het belang in van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord ondernemen. Horecaondernemers zetten grote stappen in het tegengaan van voedselverspilling, nemen energiebesparende maatregelen en kiezen vaker voor duurzamere verpakkingen of eco-materialen. 
 
Bovendien liggen er op dit gebied veel kansen, want naast dat deze maatregelen bijdragen aan een beter klimaat, kunnen ze je bedrijf ook veel extra waarde opleveren.  Duurzame bedrijven hebben nu eenmaal een streepje voor bij de consument en kunnen rekenen op een beter imago. Driekwart van de consumenten vindt het belangrijk dat bedrijven een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Kun jij aantonen dat je bezig bent met verduurzamen? Dan kiezen meer mensen voor jouw bedrijf. 

 

Vandaag nog verduurzamen
Wij willen de transitie naar duurzaam ondernemen nóg makkelijker maken. Met onze eco-rietjes en ons bestek gemaakt van avocadopitten, zetten wij ons in voor een plasticvrije horeca. Een belangrijke missie voor ons, want plastic rietjes, afkomstig uit de horeca- en voedingsbranche, staan met stip op 1 in de top 5 aangespoelde voorwerpen op stranden. Onderzoek wijst uit dat er wereldwijd wel 8,3 miljard rietjes op het strand liggen. Per rietje duurt het zo’n 300 jaar voordat deze is vergaan. 
 
Daarentegen hebben onze avocadorietjes een bijzonder lage klimaatbelasting. De eco-rietjes zijn binnen 240 dagen al voor 60% afgebroken. De overige 40% breekt ecologisch af binnen 365 dagen. Zo bieden wij een kwalitatief goed, duurzaam en prijsconcurrerend plasticalternatief voor horecaondernemers in heel Nederland.  Wil je vandaag nog beginnen met duurzaam ondernemen? Vraag ons gratis samplepack aan en ervaar wat plasticvrij jouw onderneming kan opleveren.